.

.

2018. január 29., hétfő

2017 ősz: Inuyashiki by Yuu Solk

Nagyon érdekes világba csöppentünk. A miénkbe.


A modern Japánban nincsenek hősök, senki sem menti meg a világot vagy az emberiséget, mert semmi sem akarja elpusztítani. Bár az Inuyashiki szerint tévedek és igenis van itt mitől félni, mert bármikor megtörténhet az, amit ott ábrázoltak.

Az egész cselekmény roppant egyszerűen leírható: Egy idős férfi és egy fiatal fiú egy időben tartózkodtak egy helyen, majd rájuk zuhant egy UFO. Az idegenek felismerve, hogy mit tettek, a két embert újraalkotják, de mechanikus testbe, majd szabadon engedik őket.

Persze ez nem ilyen egyszerű, mert a két szereplő abszolút eltérő módon használja a hirtelen jött isteni hatalmát. Engem például lenyűgözött, hogy a fiatal vágyait úgy mutatták meg a készítők, hogy egyszer sem tudtam igazán gonosznak titulálni, pedig művel cifra dolgokat. Az idős ember meg nem is tudom, hogy mondjam, de szentet játszik. Szerencsére a készítők megalkották a tökéletes egyensúlyt amiben se az egyik se a másik fél nem szerepel hangsúlytalanul. Mindkettőjükkel lehet szimpatizálni, pedig megkérdőjelezhető tetteik vannak.

Azt mondanám, hogy a szezon egyik legjobb alkotása lett, de csak azoknak tudom ajánlani, akikben kellő komolyság van a témával kapcsolatban. Ez nem egy agyon hypeolt szuperpower shounen, ez egy réteganime, a sci-fi műfaj egyik legjobbja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése